رسوب زدایی اسپرسو ساز

رسوب زدایی از اسپرسو ساز

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای نگه‌داری و عمر طولانی‌ترِ دستگاه اسپرسویتان باید انجام دهید، رسوب زدایی است، ناگفته نماند برای داشتن یک فنجان قهوه‌ی خوش عطر و طعم هم رسوب زدایی ضروری است.

این‌که چه‌طور و چه‌وقت دستگاهتان رو تمیزکنید بسیار مهم است. تا پایان این مقاله با ما باشید چون ندانستن روش رسوب‌زدایی، بهانه‌ی خوبی برای انجام ندادنِ آن نیست.

دستگاه‌های اسپرسوساز نیز مانند هر لوازم برقی داخل آشپزخانه نیاز به نگه‌داری و تمیز کردن دارند.

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های تمیز کردن اسپرسوساز ، همان بخش رسوب‌زدایی باشد.

بنر رسوب زدایی اسپرسوساز 1

هر چند وقت یک‌بار باید دستگاه خود را رسوب‌زدایی کنیم؟

شاید این اولین پرسشی باشد که به ذهنتان می‌آید، پاسخش در یک جمله نمی‌گنجد، زمان رسوب‌زدایی به چند عامل بستگی دارد:

اگر در منطقه ای زندگی می‌کنید که سختی آب در آنجا بالا است، بهتر است دستگاه اسپرسو خود را در بازه‌های زمانی کوتاهی نسبت به هم رسوب‌زدایی کنید زیرا تجمع رسوب می‌تواند مشکلات جدی در دستگاه شما ایجاد کند. اگر دستگاه خود را به طور مرتب تمیز نکنید، حذف رسوب بعد از آن برای شما بسیار سخت خواهد شد.

بسته به اینکه چه‌قدر از اسپرسوسازتان استفاده می‌کنید و این‌که در چه منطقه‌ای زندگی می‌کنید و سختی آبِ آن منطقه چه میزان است، دستگاه شما در فواصل معین نیازمند رسوب‌زدایی است.

بنر رسوب زدایی اسپرسوساز 2

رسوب‌ها چگونه تشکیل می‌شوند:

آب آشامیدنی حاوی مقادیر زیادی نمک های کلسیم و منیزیم است که بخشی ضروری از رژیم غذایی انسان است. اما هنگامی که آب در قهوه ساز شما گرم می شود، کلسیم و منیزیم تجزیه شده و رسوب می کنند و رسوب آهک جامد یا رسوب تشکیل می دهند. این روی دیگ‌های بخار (بویلر)، پمپ ها و هر قسمت داخلی که آب را حمل می کند، تاثیر می‌گذارد. مناطقی که آب برای مدتی ثابت می ماند، مانند بویلر بیشترین آسیب را می‌بینند.

رسوب‌زدایی

به طور کلی برای رسوب‌زدایی اسپرسوساز باید از محلول‌های اسیدی استفاده کنید، اما باید مراقب باشید تا از موادی استفاده کنید که آسیبی به دستگاهتان نزنند، سعی کنید موادی را به کار ببرید که شرکت‌های مختلف به همین منظور تولید می‌کنند.

بسیاری از شرکت‌ها با آزمایش‌های مختلف دریافته‌اند که استفاده از مواد قلیاییِ و اسیدیِ خانگی مانند سرکه نه تنها آن‌طور که باید رسوب زدایی نمی‌کنند بلکه در طولانی مدت باعث آسیب به اسپرسوساز هم می‌شوند.

برای رسوب زدایی می‌توانید از انواع قرص، پودر یا محلول‌های موجود با برندهای معتبر استفاده کنید.

بنر رسوب زدایی اسپرسوساز 4

بسته به نوع دستگاه روش رسوب زدایی متفاوت است:

رسوب زدایی اسپرسوساز خانگی:

اگر دستگاهتان از انواع اسپرسوسازهای خانگی است، برای رسوب زدایی ابتدا دستگاه را روشن کنید تا گرم شود، سپس مقداری رسوب‌زدا( براساس مقدار گفته شده در دستورالعمل ماده‌ی رسوب زدا) را در آب کاملا حل کنید و محلول را داخل مخزن اسپرسو بریزید و بعد کلید استارت دستگاه را بزنید و حدود یک فنجان از هدگروپ و سپس از نازل بخار آب‌گیری کنید تا محلول وارد دستگاه شود و بعد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مایع رسوب‌زدا عمل کند و این‌بار همان عمل را با یک‌چهارم از آب داخل مخزن تکرار کنید و دوباره ۱۰ دقیقه دیگر همین روند را ادامه دهید، رسوب زدایی را طی ۳ مرحله انجام دهید تا تمام محلول خارج شود، بعد از این مراحل طی ۲ مرحله مخزن دستگاه را با آب پر کنید و از هدگروپ و نازل بخار آب‌گیری کنید تا مواد رسوب زدا کاملا از دستگاه خارج شوند و بعد یک فنجان اسپرسو عصاره‌گیری کنید و دور بریزید در این مرحله دستگاهتان رسوب‌زدایی شده و می‌توانید نوشیدنیِ مورد علاقه‌تان را با بهترین کیفیت بنوشید.

بنر رسوب زدایی اسپرسوساز 3

 

 

دستگاه شما برای استفاده‌ی دوباره آماده است.

در آخر باید بگوییم دانه های قهوه حاوی روغن های طبیعی هستند، که طعم نوشیدنی شما را می‌سازند

اما همین طعم‌دهنده‌های جادویی می توانند در قسمت های مختلف دستگاه مانند پورتافیلتر، هدگروپ و غیره تجمع پیدا کنند و با گذشت زمان، باعث طعم‌های نامطلوب در اسپرسوی شما باشند. اگر می‌خواهید قهوه‌ی شما همیشه خوش طعم باشد، پیروی از یک برنامه رسوب‌زدایی منظم بسیار ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *