انواع مختلف دانه قهوه در جهان وجود دارد ولی اکثر دانههای تولید و استفاده شده را میتوان به دو گروه اصلی عربیکا ( Arabica ) و روبوستا ( Robusta ) تقسیم بندی کرد.
کافئین یک مادهٔ شیمیایی خوراکی است که در گیاهان گوناگونی از جمله کاکائو، کولا و چای و خصوصا قهوه یافت میشود و نوعی داروی محرک است که میتواند از خوابیدن جلوگیری کند.
دانههای قهوه در طی 24 ساعت با دستگاه های مخصوص از میوه آن جدا میشود. سپس دانهها را در هوای آزاد روی محوطه بتونی پخش میکنند تا زیر نور خورشید کاملا خشک شوند. سپس به وسیلهی دستگاه خشک کن پوسته نازک از روی دانهها جداسازی میشوند.
قهوه عربیکا حدود 60% از قهوه تولیدی
جهان را تشکیل داده و قهوه روبوستا حدود 40%. بزرگ ترین تولید کننده قهوه عربیکا، کشور برزیل میباشد و بزرگ ترین تولید کننده قهوه ربوستا، کشور ویتنام است.